Opina sobre Sant Cugat, noticies de Sant Cugat, Valldoreix, Mirasol ...

Envia TU mateix les notícies, opinions, queixes, propostes, suggeriments... tot sobre Sant Cugat. El Wiki de la gent de Sant Cugat.

 

Dona d'alta el teu blog

Si tens un blog sobre Sant Cugat, la seva gent, els seus barris o qualsevol tema relacionat amb la ciutat, aquesta funcionalitat et permetrà que tot el contingut que publiquis, aparegui automaticament a SantCugatOPINA.com. Per fer-ho segueix les indicacions següents:

El vot per a qui treballa dia a dia

Enviat per stcugat2 el Dc, 26/11/2014 - 15:51


Fa uns dies, amb motiu del curs ALCALDES.EU, la nostra alcaldessa, la senyora Mercè Conesa, va reivindicar la gestió diària perquè la ciutadania superi el context actual de la política nacional i voti només en clau local a les eleccions municipals de la primavera vinent. Remarcava “Fa tres anys i mig que amb la feina de cada dia ens guanyem la revalida o la perdem”.
Amb aquestes declaracions coincidia plenament amb l’opinió que UASC va expressar el 9 d’octubre passat:
http://uasc.cat/press/un-gest-dun-minut-una-hipoteca-per-a-quatre-anys/
El que estava reconeixent, entre línies, la candidata de CIU a les properes municipals era que podia perdre la majoria absoluta per els vots que podien obtenir determinats partits a Sant Cugat per l’impacte de la política nacional malgrat la poca o nul•la activitat per solucionar els problemes dels santcugatencs i santcugatenques.

Posicionament UASC davant actitut Fiscalia Espanyola

Enviat per stcugat2 el Dm, 25/11/2014 - 13:01


La formació UASC creu necessari fer publica la seva posició respecta a l’acord de la Fiscalia General de l’Estat per presentar querella en contra president, Artur Mas; la vicepresidenta, Joana Ortega, y la consellera de Ensenyament, Irene Rigau.
En primer lloc volem evidenciar l’actual descrèdit que el sistema judicial espanyol te respecta de la ciutadania.  Una vegada més es demostra que si més no, en el que fa referència a La Fiscalia, es fa evident l’absoluta submissió d’aquesta als designis del Govern espanyol de torn i per lo tant, a la falta de criteris jurídics en les seves actuacions.  Esperem que la Judicatura se’n adoni de que no pot caure en el mateix parany que el Sr. Torres-Dulce i es permeti actuar de forma independent.

S’incrementen els contenidors en mal estat

Enviat per stcugat2 el Dm, 25/11/2014 - 12:57

UASC denuncia l’estat de molts contenidors d’escombraries a la nostra ciutat, especialment als districtes.
En concret molts d’ells no poden ser utilitzats per persones amb mobilitat reduïda al no disposar ja de les palanques d’obertura amb les mans o els peus (desaparegudes o avariades). Això mateix tampoc facilita la seva utilització per la resta de persones quan van carregades de diversos elements com bosses, cartrons, etc.
En alguns casos la tapa frontal-superior tampoc tanca adequadament, produint males olors.
Aquestes anomalies existeixen des de fa uns quant mesos sense que fins ara s’hi hagi posat remei.
Per tot això, UASC demana una ràpida actuació consistent en una revisió de tots els contenidors per reparar o canviar aquells que estiguin en mal estat.
NOTA: S’acompanyen fotografies.
   

No ens apropiem dels mèrits dels altres

Enviat per stcugat2 el Dg, 16/11/2014 - 20:48

Els veïns de Mira-sol i Valldoreix estan d’enhorabona,  sembla que finalment es comencen a desballestar, després de nou anys, les torres elèctriques d’alta tensió de l’Avinguda del Baixador.
Ha estat un procés llarg, complicat i amb molts alts i baixos però que al final sembla que arriba a bon port. Per entendre’l millor cal fer una mica d’història.

Contundència injustificada

Enviat per stcugat2 el Dc, 12/11/2014 - 20:42

(Fotografia de cugat.cat)
UASC denuncia, per desproporcionada, l’acció policial d’aquest dilluns, per desallotjar els membres de la PAH de Rubí que havien ocupat la seu de CatalunyaCaixa de Torreblanca.
Considerem que l’acció dels agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra va ser excessiva. Els ocupants han tingut sempre un comportament pacífic. Simplement es tracta d’un col•lectiu de persones que lluita per aconseguir drets socials que són bàsics.
El fet, segons algunes informacions rebudes, de que algunes persones alienes al col•lectiu insultessin greument als agents no pot justificar la contundència de la seva acció i menys encara les empentes rebudes per dos periodistes. Creiem que els agents, malgrat els insults rebuts, han de saber mantenir la calma i aplicar la força de forma justa i proporcional a la gravetat dels fets.
UASC demana que es retirin totes les denuncies, es retorni l’import de les multes i que l’Ajuntament faci tots els esforços com a mediador per intentar arribar a una solució satisfactòria.

UASC treballarà per al Valldoreix de sempre

Enviat per stcugat2 el Dm, 11/11/2014 - 19:20

Aquesta tarda UASC ha presentat a Rosa Cubero com a Coordinadora del partit per Valldoreix.
Rosa Cubero és una persona molt vinculada a Valldoreix. Actualment és membre del Consell de la Vila, vicepresidenta de la plataforma Salvem les zones verdes de Valldoreix i membre de l’Associació d’afectats pel PGM.
Les seves funcions inicials seran:

  • Ampliar les bases de la plataforma a Valldoreix.
  • Contactes amb altres formacions o plataformes.
  • Relacions amb entitats i associacions.
  • Campanya electoral.

UASC té previst presentar-se a les properes eleccions municipals del mes de maig en solitari, encara que no descarta formar part d’una coalició amb altres plataformes similars i que comparteixin la totalitat dels nostres compromisos amb la ciutadania de Valldoreix.
Entre aquests compromisos volem destacar:

Comunicat de UASC sobre la consulta del 9 de novembre

Enviat per stcugat2 el Dll, 10/11/2014 - 07:46


Una vegada més el poble de Sant Cugat ha donat un exemple de participació, aquest cop en un procés de consulta ciutadana on 32.270 votants van donar un exemple de civisme i una resposta contundent a favor de la democràcia i de la llibertat d’expressió.
Els santcugatencs i els catalans van perdre la por i van dir prou a uns tribunals espanyols caducs al servei d’un estat clarament franquista. Per primera vegada la ciutadania i els partits democràtics catalans han anat tots junts i amb aquesta força segur que podem aconseguir el nostre anhel de llibertat.
Ens queda encara un llarg recorregut per aconseguir-ho i és molt important que cap partit tingui ara la temptació d’anteposar els seus interessos partidistes i electoralistes per davant dels interessos de Catalunya perquè la societat catalana no ho permetrà.
Cal la unitat i la generositat de tots per aconseguir una Catalunya lliure, socialment més justa i més avançada.

La poda també necessària per a la seguretat

Enviat per stcugat2 el Ds, 08/11/2014 - 12:29

UASC demana a l’Ajuntament que aquest any es tinguin en compte els paràmetres de seguretat com a criteri per la poda mínima i selectiva que fa anys que s’està fent a la nostra ciutat, especialment als districtes.
La falta de poda fa que, en molts casos, les branques inferiors dels arbres no deixin passar la llum dels punts d’il•luminació nocturna.
Si a això hi afegim la reducció real de la potència dels llums del carrer, per la substitució de bombetes de l’enllumenat públic, és evident que la sensació d’inseguretat per els vianants i veïns s’ha incrementat de forma preocupant. Aquesta disminució d’il•luminació agreuja més el perill d’ensopegades per el mal estat en que es troben algunes voreres.
La quantitat de branques inferiors que han anat apareixen per la manca de poda fa que també sigui dificultós el pas de les persones per algunes voreres o el pas de camions i vehicles de gran altura (recollida d’escombraries, autocars escolars, etc.).

Incorporem coneixement i treball

Enviat per stcugat2 el Dj, 06/11/2014 - 10:24


Ahir vàrem fer oficial la incorporació, com a militant, del senyor Lluís Donés a la llista electoral de UASC per a les properes eleccions municipals del 2015. El senyor Luis Dones és expresident de Protecció Civil de Sant Cugat.
Com expert amb molts anys d’experiència segur que ens aportarà la seva experiència en temes de seguretat, emergències i protecció civil, bagatge que en definitiva redundarà en benefici dels santcugatencs.
Com ell mateix ha dit en la roda de premsa: “La meva experiència en seguretat ciutadana ajudarà el partit veïnal i ha lamentat que Sant Cugat no disposi, segons assegura, d’un pla d’emergència municipal i un pla d’evacuació en cas de catàstrofe”.
Avui mateix ja ens hem posat a treballar per fer les propostes adients en aquests temes.
Benvingut Lluís.
Mitjans:
Cugat.cat

Contingut sindicat