Opina sobre Sant Cugat, noticies de Sant Cugat, Valldoreix, Mirasol ...

Envia TU mateix les notícies, opinions, queixes, propostes, suggeriments... tot sobre Sant Cugat. El Wiki de la gent de Sant Cugat.

 

Dona d'alta el teu blog

Si tens un blog sobre Sant Cugat, la seva gent, els seus barris o qualsevol tema relacionat amb la ciutat, aquesta funcionalitat et permetrà que tot el contingut que publiquis, aparegui automaticament a SantCugatOPINA.com. Per fer-ho segueix les indicacions següents:

El Pla de Millora de la Floresta ha de tenir continuïtat

Enviat per stcugat2 el Dm, 31/03/2015 - 12:39

UASC es compromet públicament a treballar perquè el Pla de Millora i Pavimentació de La Floresta tingui continuïtat des de l’inici de la propera legislatura. UASC demana un pronunciament similar a la resta de forces que es presenten a les eleccions municipals.
La Floresta ha estat històricament un districte abandonat en molts aspectes, especialment en temes d’urbanització. Aquesta primera fase de pavimentació de 41 carrers, per un valor de 2,5 milions d’euros, ha de tenir continuïtat perquè encara quedarà molta feina per fer.
Les següents etapes no poden quedar oblidades en un calaix, han de permetre la pavimentació i arranjament de la resta de carrers, places, escales i passatges per aconseguir la millora de l’espai públic en l’àmbit de la Floresta.
Tot aquest projecte necessita una lògica el més integral i global possible i, sobretot, que es treballi colze amb colze amb els veïns i amb la plataforma La Floresta Parla que tant han aportat al disseny de la primera fase.

Compromís de UASC per a la Pau, la Cooperació i els Drets Humans

Enviat per stcugat2 el Dj, 26/03/2015 - 12:45

Document de compromís per a la Pau, la Cooperació i els Drets Humans – eleccions municipals 20015
En motiu de la celebració d’eleccions municipals el proper 24 de maig, la Xarxa Solidària de Sant Cugat del Vallès demana als partits polítics de la localitat que es comprometin a continuar i millorar les polítiques de Cooperació, Pau i Drets Humans al municipi. El compromís demanat requereix l’adhesió als següents punts:
1. Compromís d’elaborar el nou Pla Director Municipal de Cooperació al desenvolupament, la pau i els drets humans i que aquest es farà novament de manera participada amb les entitats de la Xarxa Solidària.
2. Compromís d’arribar a l’1% del pressupost municipal per a cooperació al desenvolupament, la pau i els drets humans durant la legislatura.

La FAV de Sant Cugat i UASC demanem la restauració definitiva de Can Fatjó dels Aurons

Enviat per stcugat2 el Dc, 25/03/2015 - 07:46


Ara fa quatre anys la pressió social i veïnal va aconseguir aturar les obres il·legals de construcció d’un abocador de deixalles a Can Fatjó dels Aurons, realitzades per l’empresa Puigfel, S.A. Si bé Can Fatjó dels Aurons s’ubica al terme municipal de Cerdanyola, està a tocar de Volpelleres, Coll Favà i Can Magí i tan sols a 2 kilòmetres del Monestir de Sant Cugat.
És per això que la FAV de Sant Cugat i la Plataforma Ciutadana UASC (Un Altre Sant Cugat) també van participar en varies reunions i gestions per aturar aquest abocador per les greus conseqüències que comportava als veïns de les zones afectades de la nostra ciutat. Els senyors Manel Sanchez i Jaume Massanés van assistir també a una sessió del Parlament de Catalunya.
En el 2013, el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va requerir a l’empresa Puigfel S.A. que iniciés durant el 2014 la restauració de Can Fatjó dels Aurons i que diposités la fiança d’1,5 milions d’euros obligat per llei, d’acord amb les dimensions del clot.

El segrest de la participació ciutadana al descobert

Enviat per stcugat2 el Dg, 22/03/2015 - 11:43


Si en alguna cosa hem estat persistents la gent de UASC durant aquesta legislatura ha estat en la reivindicació d’una veritable i operativa participació ciutadana. Nosaltres, que portem assistint als Consells de Barri des de fa més de vint anys, podem parlar amb coneixement de causa de l’absoluta manca de voluntat de l’equip de govern de Convergència i Unió.
És per això que arran d’incorporar durant aquesta legislatura els dos nous Consells de Barri del centre recomanàvem, basant-nos en la nostra experiència, que primer era necessari enviar, un sola vegada, un díptic a totes les llars de Sant Cugat informant bé en què consistien els consells, els drets dels ciutadans i on podrien trobar les convocatòries trimestrals.

Qui porta el control d’implementació de les Mocions Institucionals ?

Enviat per stcugat2 el Dv, 20/03/2015 - 17:03

UASC, com a responsable de la presentació de la Moció institucional sobre accions per fer més fàcil la vida de les persones afectades per SQM i EHS, veiem amb tristesa que després de 6 mesos de l’aprovació institucional d’un pla d’accions, a data d’avui, no tenim constància que cap d’elles estiguin implementades.
1. De les accions demanades a la Generalitat, no s’ha rebut ni tan sols el justificant de recepció per part de la Conselleria de Salut. Quin interès oi?
2. Crear un espai a la web de l’Ajuntament on hi aparegui el calendari i zones de la ciutat on es portaran a terme actuacions susceptibles d’incidir negativament als afectats per aquestes patologies, tals com:
• Fumigacions
• Pintat de senyals viaries
• Envernissat o pintat de mobiliari urbà
• Asfaltat de carrers
• Demolició d’edificis i remodelació d’espais públics
• Mapa de la ciutat amb els punts Wifi, antenes de telefonia mòbil i línies d’alta tensió.

Transparència, practiquem amb l’exemple

Enviat per stcugat2 el Dg, 15/03/2015 - 11:55

UASC, tal com ja va fer en l’anterior campanya d’eleccions municipals del 2011, publica a la seva web els seus estats financers i les despeses, agrupats per concepte, que ocasionaran la propera campanya electoral del mes de maig.
http://uasc.cat/press/category/identitat/informe-financer/
També confirmem que tots els ingressos provenen només de les aportacions de militants i simpatitzants.
En favor de la transparència animem a que tots els partits, que concorrin a les eleccions, publiquin aquesta mateixa informació en les seves respectives webs.

No ens enganyem, les municipals no són plebiscitàries.

Enviat per stcugat2 el Dv, 13/03/2015 - 15:48

Des de la formació UASC creiem que és necessari fer una reflexió sobre el que signifiquen les eleccions municipals per la ciutadania.
Abans que res volem deixar clara la nostra postura i el nostre suport en favor del “dret a decidir” ara i per setembre, però també considerem molt important que tots plegats tinguem clar que, en aquest moment, seria un error utilitzar aquestes eleccions municipals a títol de primàries d’unes properes generals amb caràcter plebiscitari i que ja estan convocades pel proper mes de setembre.

La gent de Valldoreix vol una centralitat, però no la imposada pel senyor Puig.

Enviat per stcugat2 el Dv, 13/03/2015 - 12:11

El rebuig ciutadà en vers el projecte de la centralitat de Valldoreix del senyor Puig és un exemple més del que passa quan un polític es creu que governa per damunt de la gent. No és un cas aïllat, els canvis en els sentits de circulació d’alguns carrers i el macro projecte de l’estació tenen els mateixos tics d’imposició que provoquen la oposició frontal dels veïns.
La gent de Valldoreix no està en contra de millorar l’espai de la Centralitat. És evident que falten instal·lacions culturals, sales de reunions, punts de trobada per a la gent jove, etc.
El que la gent segur que no vol (recollides més de 800 signatures) és un macro centre amb pisos de compra, aparcaments subterranis ni un gran centre comercial quan a tres minuts amb cotxe ja tenen el mercat de Mira-sol.
http://gentpervalldoreix.cat/avui-entreguem-816-signatures-contra-el-projecte-de-la-centralitat-a-la-emd/

Contingut sindicat