Opina sobre Sant Cugat, noticies de Sant Cugat, Valldoreix, Mirasol ...

Envia TU mateix les notícies, opinions, queixes, propostes, suggeriments... tot sobre Sant Cugat. El Wiki de la gent de Sant Cugat.

 

Dona d'alta el teu blog

Si tens un blog sobre Sant Cugat, la seva gent, els seus barris o qualsevol tema relacionat amb la ciutat, aquesta funcionalitat et permetrà que tot el contingut que publiquis, aparegui automaticament a SantCugatOPINA.com. Per fer-ho segueix les indicacions següents:

President o Virrei ?

Enviat per stcugat2 el Dg, 13/07/2014 - 13:21


(Fotografia de cugat.cat)
COMUNICAT DE LA PLATAFORMA “GENT PER VALLDOREIX”:
“” EL SR. PUIG RENUNCIA A FER GESTIÓ URBANÍSTICA DINS EL TERRITORI DE VALLDOREIX I “REGALA” EL TERRENY DE L’ESTACIÓ DE VALLDOREIX (aparcament) A L’AJUNTAMENT DE SANT CUGAT.

El conveni urbanístic signat entre ambdues administracions, el novembre de 2013, diu que el Sr. Puig renuncia a exercir competències urbanístiques i cedeix el terreny de l’estació (aparcament) a l’Ajuntament de Sant Cugat.
EL Sr. Puig desisteix d’exercir la competència formulada en el Pla de millora urbana de l’estació de Valldoreix, el qual serà elaborat i tramitat per l’Ajuntament de Sant Cugat. Els informes que hi puguin haver de l’EMD de Valldoreix en el tràmit de participació i informe previ seran de caràcter no vinculant.

Millores a la web municipal per potenciar la transparència en la gestió de l’Equip de Govern

Enviat per stcugat2 el Dj, 10/07/2014 - 18:27

UASC proposa unes millores a la web municipal per potenciar la transparència en la gestió de l’Equip de Govern i en els acords i propostes aprovades als Plens Municipals.
Un segon objectiu és fer més accessible la informació per a tots els santcugatencs i santcugatenques que vulguin conèixer la gestió del dia a dia del nostre ajuntament.
Junta de Govern Local
La Junta de Govern Local, integrada per l’alcaldessa i un terç del nombre legal de regidors i regidores, nomenats i separats lliurement per l’Alcaldia, pren decisions en les seves reunions prou importants com perquè siguin públiques.
Fins el mes de setembre del 2013 la web municipal exposava mensualment la llista d’acords adoptats però sense cap explicació detallada del seu contingut.
http://www.santcugat.cat/web/la-junta-de-govern

La transparència, les escoles concertades i l’Opus Dei

Enviat per stcugat2 el Dj, 03/07/2014 - 09:48


Fins a dia d’avui la Generalitat de Catalunya mai ha donat la informació completa, detallada i transparent de les subvencions que dóna a les escoles concertades. Per exemple, l’Anuari Mèdia.cat va demanar a la Conselleria d’Ensenyament aquesta informació i els va ser denegada per la consellera, la senyora Irene Rigau.
Malgrat això han començat a sortir alguns estudis que fan una aproximació de les xifres amb una fiabilitat molt acceptable.
Per exemple, denuncien que en un moment de crisis i retallades s’ha disminuït el pressupost d’ensenyament per l’escola pública en 1.000 milions d’euros durant els quatre últims anys, mentre que els fons destinats a l’escola concertada van créixer en 41 milions d’euros al 2013.

Posicionament de UASC sobre la masoveria urbana a Sant Cugat del Vallès

Enviat per stcugat2 el Dm, 01/07/2014 - 14:52

UASC dóna suport al projecte 6 Claus com a primer pas perquè Sant Cugat aposti per la masoveria urbana. Volem recordar que la nostra ciutat ja es va comprometre, mitjançant una moció institucional l’any 2003, a la seva implantació. Ara, després de 11 anys, demanem al nostre Ajuntament que compleixi els acords d’aquella moció.
UASC contemplava i contempla en el seus compromisos electorals la masoveria urbana com una eina per aprofitar els habitatges abandonats i facilitar que els nostres joves no hagin d’abandonar la nostra ciutat. També prioritzàvem la rehabilitació abans de noves construccions.

Tan difícil és fer les coses bé ?

Enviat per stcugat2 el Dv, 27/06/2014 - 12:17

Avui he hagut de visitar el CAP de Valldoreix i en sortir m’he trobat amb un matrimoni gran que es queixaven que el pàrquing del CAP estava absolutament ple de cotxes de persones que després agafen el tren a Valldoreix. El marit ha hagut de donar mil voltes per trobar un lloc on aparcar i tenien por de perdre el torn per a la visita del metge.
El problema de l’aparcament a Valldoreix és crònic i antic, a més algú ha tingut ara la brillant idea d’eliminar un espai d’aparcament just davant el CAP, al costat de la xurreria i el quiosc de diaris, on cabien uns tres-cents cotxes. Aquest terreny, compartit entre Valldoreix i Sant Cugat, ho estan convertint ara en un parc públic entre dos vies de molta circulació.
UASC es pregunta quina justificació té eliminar aquest aparcament per convertir-lo en un parc de plantes autòctones (?) de dubtosa utilitat segons els veïns, sense abans haver previst una alternativa d’aparcament per tota la gent (Valldoreix, Mira-sol i Sant Cugat) que agafa el tren a Valldoreix.

UASC demana que Sant Cugat sigui una ciutat sensibilitzada amb les síndromes SQM / EHS.

Enviat per stcugat2 el Dc, 25/06/2014 - 13:48

UASC demana que Sant Cugat es converteixi en una ciutat sensibilitzada amb les síndromes SQM / EHS.
El passat dissabte, 20 de juny, l’associació d’afectats per la síndrome de SQM / EHS (Sensibilitat Química Múltiple / Electro-Hiper-Sensibilitat), va portar a terme a la plaça Dr. Galtés una recollida de signatures pel reconeixement oficial d’aquesta malaltia.
Des de la formació UASC demanem que el ple de l’Ajuntament se sumi a aquesta iniciativa mitjançant una moció institucional on es demani el reconeixement, per part de la OMS, d’aquesta malaltia. Segons el cap del departament de fatiga crònica de l’Hospital Clínic de Barcelona (Dr. Joaquim Fernández Solà), aquesta síndrome por estar afectant, en més o menys intensitat, a un 15% de la població.

Donada la importància d’aquest tema, des de la formació UASC demanem que l’Ajuntament de Sant Cugat se sumi als municipis, com per exemple Sabadell, que ja estan portant a terme accions encaminades a si més no, fer més fàcil la vida de les persones afectades per SQM / EHS.
Per tot això proposem les següents mesures:

Compromisos adquirits per la nostra alcaldessa Mercè Conesa

Enviat per stcugat2 el Dll, 23/06/2014 - 12:27

UASC encoratja a l’alcaldessa Mercè Conesa a passar de les paraules als fets per complir els compromisos adquirits per Sant Cugat del Vallès, i 200 ajuntaments més de Catalunya, en la Convenció Municipalista, presentats per l’Associació Catalana de Municipis.
El compromís adquirit per la nostra alcaldessa durant la convenció és tirar endavant processos per millorar la participació ciutadana en les decisions locals.
Par la seva part el president de l’ACM, senyor Miquel Buch, ha marcat els eixos principals de com han de ser els futurs ajuntaments catalans. Millorar l’accés a la informació de la gestió pública, més transparència real i foment de la participació ciutadana per millorar la qualitat democràtica.
UASC ha denunciat, durant els darrers anys, la falta de voluntat del nostre equip de govern per fer una aplicació real d’aquests tres eixos. També hem aportat la nostra experiència per millorar-los, especialment en la participació ciutadana. Només cal recordar:

Rehabilitem les antigues cases dels mestres de l’antiga escola municipal de La Floresta

Enviat per stcugat2 el Dll, 16/06/2014 - 12:54

Aquest matí membres de UASC hem fet una visita a les antigues cases dels mestres de l’antiga escola municipal de La Floresta, actualment l’escola bressol La Mimosa. Hem entrat a l’interior de dues d’elles i no hem observat problemes importants en el seu estat de conservació, com queda demostrat en les fotografies que acompanyem. No hem trobat ni esquerdes, internes o externes, ni filtracions d’aigua, solament alguna taca d’humitat, produïda per la condensació, i la falta d’algunes teules. Durant la visita, en cap moment hem tingut la sensació d’inseguretat.

Contingut sindicat