Opina sobre Sant Cugat, noticies de Sant Cugat, Valldoreix, Mirasol ...

Envia TU mateix les notícies, opinions, queixes, propostes, suggeriments... tot sobre Sant Cugat. El Wiki de la gent de Sant Cugat.

 

Dona d'alta el teu blog

Si tens un blog sobre Sant Cugat, la seva gent, els seus barris o qualsevol tema relacionat amb la ciutat, aquesta funcionalitat et permetrà que tot el contingut que publiquis, aparegui automaticament a SantCugatOPINA.com. Per fer-ho segueix les indicacions següents:

Els veïns tenen dret a rebre una resposta de l’ajuntament.

Enviat per stcugat2 el Dv, 19/12/2014 - 10:55

A finals d’octubre veïns del carrer Can Mates de Sant Cugat del Vallès ens demanen si els podem ajudar per traslladar a l’ajuntament una queixa generalitzada a tot el carrer.
Els veïns estan recollint signatures (al final un total de 49) i nosaltres ens comprometem a entrar-les conjuntament amb una instància a l’ajuntament. L’entrada per registre es realitza el 3 de novembre d’enguany (veure imatge escanejada) amb numero de registre 2014/44962.

La instància anava dirigida a l’alcaldessa. També a la tinent d’alcalde i director d’àrea de Serveis Urbans.
Avui dia 19 de desembre ningú s’ha posat en contacte amb els veïns i el problema denunciat segueix igual.
UASC creiem que és inacceptable com es gestionen algunes queixes dels veïns. Almenys es mereixen una resposta, negativa o positiva als seus interessos, però sempre una resposta.

Obscurantisme a Valldoreix

Enviat per stcugat2 el Dj, 18/12/2014 - 16:17

Dilluns passat es van aprovar en el Ple Municipal de Sant Cugat , solament amb els vots de CIU, tres mocions que proposaven uns canvis molt importants del PGM  (Pla General Metropolita) i que afectaven de forma majoritària a Valldoreix. En aquest paquet de canvis sembla que s’han inclòs temes plenament justificats, però a la vegada altres que no ho son tant. CiU es va quedar sola a l’aprovació de la moció més important perquè l’oposició no els va agradar ni les urgències, ni les formes, ni la manca d’informació detallada. En definitiva per falta de transparència.

Sant Cugat necessita un servei d’urgències més proper

Enviat per stcugat2 el Dc, 17/12/2014 - 08:18


A UASC sempre hem considerat necessària la construcció d’un nou hospital de referència com el Vicente Ferrer que estava previst entre Rubí i Sant Cugat. Era, i segueix sent, una prioritat donat que el creixement de població dels últims anys ha produït una saturació del serveis hospitalaris públics actuals.
Òbviament som conscients que, en aquests moments de contenció de les despeses, hem d’utilitzar tots el diners per l’atenció directe dels malalts i en cap cas, dedicar-los al formigó.
A UASC creiem que estem en un moment on cal analitzar les infraestructures actuals i treure’n el màxim rendiment. És per això que creiem que és el moment de que la nostra alcaldessa pressioni a la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya per que iniciï les converses amb la companyia propietària del Hospital General de Catalunya “IDCSALUD” a fi de poder utilitzar el seu servei d’urgències i d’alguna manera les zones en desús d’aquesta instal•lació sanitària per poder donar un servei públic més proper i eficaç a la ciutadania de Sant Cugat.

UASC farà sempre seguiment perquè es compleixin les mocions

Enviat per stcugat2 el Dm, 16/12/2014 - 15:32

UASC ha intervingut en aquest Ple, del 15 de desembre, per demanar informació sobre l’estat de d’implementació dels acords de la Moció Institucional del passat 15 de setembre referent a accions encaminades a millorar l’actual situació dels afectats per les simptomatologies SQM (Sensibilitat Química Múltiple) i EHS (Electro Hiper Sensibilitat).
http://uasc.cat/press/mocio-per-la-lluita-contra-els-sindromes-sqm-i-ehs/

Preguntem a l’Ajuntament quan tindrà llest el PPU (Pla de Prevenció d’Urbanitzacions)

Enviat per stcugat2 el Dj, 11/12/2014 - 11:38

UASC demana a l’Ajuntament que informi quan tindrà llest el PPU (Pla de prevenció per urbanitzacions) per evitar els efectes dels incendis forestals establerts a la Llei de prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions 5/2003.
Està previst que els plans PPU de les 800 urbanitzacions de la província de Barcelona estiguin redactats l’any 2015. La posada en marxa d’aquest pla és especialment important i més obligatori als municipis que tinguin un 25 per cent del seu territori dins o proper a masses forestals com son Valldoreix i els districtes de Sant Cugat que són fronterers o estan dins del parc de Collserola.
Des de setembre del 2012 UASC ha estat demanant que l’Ajuntament comencés a treballar, sense obtenir resposta, en el Pla d’emergències per incendis forestals a les urbanitzacions, que contempla, entre d’altres, les següents accions:

Propostes per millorar el servei d’ambulàncies a Sant Cugat i Valldoreix

Enviat per stcugat2 el Dc, 10/12/2014 - 16:15

UASC ha estat recollint informació i elaborant un conjunt de 10 propostes, que detallem a continuació, per millorar el servei d’ambulàncies, actualment insuficient, a Sant Cugat (incloent Valldoreix).
Som conscients que no totes les responsabilitats i solucions passen per l’Ajuntament i l’EMD, però si que demanem que els dos consistoris facin la pressió necessària, davant dels organismes competents, per millorar el servei d’ambulàncies. Estem parlant d’un servei on la rapidesa d’actuació pot salvar vides humanes.
El temps estàndard previst d’arribada d’una ambulància és actualment de 15 minuts. Aquesta és la teoria però la realitat és que, en molts casos, pot arribar als 45 minuts o inclús superar l’hora.
UASC creu que en un moment com el que estem vivint de retallades, els serveis públics relacionats amb la salut dels santcugatencs i santcugatenques HAN DE SER PRIORITARIS per el nostre Ajuntament i l’EMD
Les nostres propostes:

Punt de vista i propostes de UASC per combatre la corrupció política

Enviat per stcugat2 el Dv, 05/12/2014 - 19:31


La formació UASC vol donar el seu punt de vista sobre l’actual debat sobre l’estat general de la corrupció a la vida política i com creiem que es podria combatre.

Suggeriments per millorar els serveis de neteja viària

Enviat per stcugat2 el Dj, 04/12/2014 - 13:18

En les ultimes setmanes UASC està rebent queixes, de associacions de veïns i particulars dels districtes i dels barris nous com Can Matas i Volpelleres, referides al servei de neteja viària.
La queixa més generalitzada és que ha disminuït la periodicitat en la neteja de carrers i voreres. Segons ens expliquen, abans el personal de neteja passava, de mitjana, un cop a la setmana i ara passen cada quinze dies, o més en algunes ocasions. A més, ara s’ha agreujat per les fulles caigudes dels arbres.
Per tot això UASC proposa dues accions. A curt termini immediata revisió i compliment de les condicions pactades amb l’empresa que té la adjudicació d’aquests serveis de neteja. A mig termini publicació a les webs de l’ajuntament de Sant Cugat i de l’EMD de Valldoreix de la programació dels serveis de neteja per sectors, tant del centre com de barris i districtes, indicant franges de dies i periodicitats.

En adjudicacions i contractacions públiques “Pocas manos, muchos ojos”

Enviat per stcugat2 el Dm, 02/12/2014 - 17:55


Ara que està de moda parlar de transparència, i la majoria dels partits polítics s’omplen la boca de futures bones intencions per aplicar-la, és refrescant veure i escoltar l’entrevista que fa uns dies va fer el periodista Jordi Évole, en el programa Salvados, a Sergio Fajardo Valderrama, ex alcalde de Medellín i actualment governador d’Antioquia.

Contingut sindicat