Opina sobre Sant Cugat, noticies de Sant Cugat, Valldoreix, Mirasol ...

Envia TU mateix les notícies, opinions, queixes, propostes, suggeriments... tot sobre Sant Cugat. El Wiki de la gent de Sant Cugat.

 

Dona d'alta el teu blog

Si tens un blog sobre Sant Cugat, la seva gent, els seus barris o qualsevol tema relacionat amb la ciutat, aquesta funcionalitat et permetrà que tot el contingut que publiquis, aparegui automaticament a SantCugatOPINA.com. Per fer-ho segueix les indicacions següents:

Promeses electorals, no tot s’hi val

Enviat per stcugat2 el Dg, 01/03/2015 - 18:16

En aquest document anirem posant alguns exemples de promeses que el nostre ajuntament està prometent durant aquests últims mesos abans de les properes eleccions de maig. Podreu observar com moltes d’elles estaven totalment oblidades i ara de cop i volta, com si fos un miracle, esdevenen importants promeses electorals. Crec no equivocar-me si afirmo que és un insult a la intel·ligència dels santcugatencs i santcugatenques.

Mercè Conesa posa en marxa avui el procés participatiu per CiU Sant Cugat.
http://santcugatinforma.com/2015/02/merce-conesa-posa-en-marxa-avui-el-proces-participatiu-per-ciu-sant-cugat/
Quan és públic i conegut que durant tota la legislatura no ha fet res per la participació ciutadana.

En defensa del teixit associatiu i d’entitats de Sant Cugat del Vallès

Enviat per stcugat2 el Dj, 26/02/2015 - 10:53

UASC demana un posicionament de totes les forces polítiques de Sant Cugat contrari a la modificació que el govern espanyol vol fer de l’Impost de Societats.
Aquesta modificació afectarà al Tercer Sector. Es pretén que a partir d’ara toles les entitats no lucratives, sense excepció, tinguin l’obligació de presentar declaració per aquest impost, amb independència de quin sigui el seu volum econòmic.
Sant Cugat te un teixit associatiu i d’entitats que poden resultar molt afectades en l’aspecte econòmic fins al punt de dependre la seva existència. Com un altre cost afegit estaran els treballs addicionals que suposarà la gestió administrativa per la declaració d’ingressos i despeses.
Per tot això i en defensa de les entitats i associacions de Sant Cugat que desenvolupen en el territori un benefici per la comunitat, UASC demana que en el proper Ple Municipal de Sant Cugat es presenti una moció institucional en contra d’aquesta modificació de l’Impost de Societats.

Estem d’aniversari

Enviat per stcugat2 el Dm, 24/02/2015 - 11:42

El proper 16 de març celebrarem el quart aniversari de la creació de la Plataforma Ciutadana UASC (Un altre Sant Cugat) com a partit polític d’àmbit municipal. Recordarem com gent que treballàvem a les associacions de veïns i entitats vàrem decidir ajuntar-nos i donar un pas més per seguir fent la mateixa feina, de tants i tant anys, però més a prop del lloc on es prenen les decisions.
Han estat quatre anys de treball intens i de trepitjar territori. Això ens ha permès anar elaborant el nostre programa o compromís electoral de forma progressiva, nosaltres no hem deixat la feina per l’últim moment. Coneixem les necessitats de Sant Cugat perquè durant aquests quatre anys hem estat en contacte directe amb associacions de veïns, entitats, botiguers, plataformes, en definitiva estar amb la gent tots els dies de la legislatura.
Hem denunciat allò que crèiem que estava malament però també hem ofert alternatives i propostes, simplement hem fet oposició. És més, per primera vegada un partit sense representació al ple municipal ha aconseguit presentar cinc mocions, totes elles d’àmbit local.

Compromís per millorar els Plens Municipals

Enviat per stcugat2 el Dj, 19/02/2015 - 20:09

UASC incorpora en els seus compromisos electorals una bateria de millores per aconseguir que els Plens Municipals siguin més operatius, amb la informació generada més accessible i més útils a la ciutadania.
Entre les mesures recomanades podem destacar:
Ampliar el temps de duració dels Precs i Preguntes i que les intervencions dels ciutadans, així com les respostes obtingudes per part de l’equip de govern, quedin reflectides en l’acte del Ple. Si la intervenció és una queixa i requereix una actuació de l’ajuntament ha de quedar també registrada com una entrada més en la base de dades d’incidències a resoldre.
Limitar els temps de intervenció dels regidors en les discussions de les mocions i punts. Considerem que amb una presentació de la moció per el grup proposant l’explicació d’intenció de vot de cada partit i una sola rèplica ha de ser suficient. La majoria de mocions ja es tracten en les Comissions Informatives i la Junta de Portaveus.

L’ajuntament fa un seguiment acurat de la qualitat de les obres ?

Enviat per stcugat2 el Dj, 12/02/2015 - 12:17

Com un exemple es fa difícil d’entendre que quan es va arranjar el Camí de Can Pagans, per millorar els accessos a l’escola de La Floresta, no es tingués en compte la recollida de les aigües pluvials en dies de pluja intensa.
En les fotos que acompanyem es pot observar com en dies de pluja intensa les aigües pluvials envaeixen la calçada i les voreres dificultant el pas de cotxes i persones. Esperem que sense més dilació s’instal·li un recol·lector d’aigües pluvials.
Davant d’aquesta experiència volem recordar la importància de tenir en compte la recollida d’aigües pluvials que baixen de les zones boscoses quan s’iniciï el proper pavimentat de carrers de La Floresta, molts d’ells amb fortes pendents.
Per acabar una pregunta, abans de tirar l’asfalt als carrers de La Floresta arranjaran el mal estat històric del clavegueram o ho faran després de fer una despesa de 2,5 milions d’euros ?
Mitjans:

El TSJC un tribunal amb un biaix clarament polític.

Enviat per stcugat2 el Dm, 10/02/2015 - 15:17

Des de la formació UASC volem deixar constància de que, des del nostre punt de vista, ja fa temps que les sentencies d’aquest tribunal presenten un biaix clarament polític i això és quelcom que està diametralment en contra del que significa la independència dins dels tres poders d’un estat democràtic.
Crec que el que s’ha fet és un exercici de dependència política, enlloc de verificar si els alumnes catalans tenen un bon nivell idiomàtic en totes les llengües (català, castellà i, eventualment, anglès).

Les mocions han de ser d’obligatori compliment

Enviat per stcugat2 el Dm, 10/02/2015 - 14:57

Ara fa pocs dies s’ha presentat un informe sobre el nombre de mocions presentades durant el darrer any 2014 al Ple Municipal de Sant Cugat. Destacava com una dada significativa el nombre de mocions que eren de caràcter local i les definia com “aquelles que responen a un interès local i no a un posicionament polític respecte a una qüestió que no sigui estrictament local o tingui una incidència significativa en la ciutadania”.
UASC, com a partit polític d’àmbit municipal, estem d’acord amb aquesta definició i, a més a més, creiem que han de ser l’objectiu prioritari de tots els partits polítics de Sant Cugat.
En aquesta línia també informava que s’havien presentat 66 mocions local que representaven el 68% del total de les mocions debatudes i de les quals s’havien aprovat unes 39.
Al final de l’informe manifestava els seus dubtes de que al final moltes d’aquestes mocions es traduïssin en una acció concreta , més enllà de la de manifestar un suport o un posicionament.

Robatori de 7,5 milions d’euros als habitants de Sant Cugat

Enviat per stcugat2 el Ds, 07/02/2015 - 20:49


Acontecía el año 2005 cuando el Sr. Recoder dirigía los destinos de nuestro Ayuntamiento, en aquella época expansionista decidieron una ampliación y desdoblamiento de lo que llamamos Ronda Nord. En total expropiaron a Renfe-Adif una franja de terreno que en su totalidad hace 903 metros cuadrados, decir que dicha franja de tierra no afectaba a ningún plan de sus actuaciones. Entre empresas públicas que se mantienen con el dinero de los contribuyentes lo sano de sus gestores es pactar acuerdos y trueques que benefician a ambos.
Conclusión después de varios litigios, durante 10 largos años, el Tribunal Supremo sentencia que el Ayuntamiento de Sant Cugat ha de apagar a Renfe-Adif 7,5 millones de euros.
Para más información acompañamos al final de este texto un enlace sobre su discusión y aprobación en el Pleno Municipal del mes de Abril del 2.014, ya que en la web del Ayuntamiento resulta más difícil encontrarlo.
Como ciudadano y miembro de UASC quiero puntualizar lo siguiente:

Les sentències són per complir-les i les responsabilitats per exigir-les

Enviat per stcugat2 el Dv, 06/02/2015 - 10:22

UASC requereix al president de l’EMD de Valldoreix, senyor Puig, que faci acomplir, sense més dilacions, la sentència, ferma i no recurrible, del Tribunal Superior de Catalunya que ordena el enderroc de tres cases situades a la cantonada dels carrers Coster i Sant Francesc de Valldoreix.
També considerem que s’han de depurar les responsabilitats dels polítics de CiU que en els anys 2001 i 2002 governaven l’EMD i van permetre aquestes irregularitats en la concessió de les llicencies d’obres. A més, aquestes persones han d’assumir la totalitat dels costos d’advocats, despeses judicials i indemnitzacions que ara pertoquin. Aquests costos mai han de recaure en l’EMD ni, en definitiva en els veïns de Valldoreix.
Finalment, arribats a aquest punt, UASC considera urgent revisar si tenim altres casos als jutjats que presumptament puguin arribar a considerar-se fora de la legalitat urbanística.
Informació complementaria:

Contingut sindicat